Jalaluddin Rumi
Your task is not to seek for love, but merely to seek and find all the barriers within yourself that you have built against it.
.
Blog - prosinac 2010
četvrtak, prosinac 30, 2010
Već dugo ne slavim. I smatram cijeli taj cirkus neprimjerenim. Čemu zaboga raditi toliko strke oko običnog datuma? Što se tu ima slaviti? Jedina lijepa stvar je par slobodnih dana, i spavanac do mile volje. No, i toga se čovjek brzo zasiti. No dobro, da ne ispadnem baš totalno gunđalo- veseli me i maženje s dragim, i lonac mamine sarme. Ajde...još jedan dan bliže proljeću.

Božić je bio krasan, u društvu najbližih, s puno topline, radosti, pečenom hobotnicom i cheesecake za Badnjak...ugrijali smo si srčeka oko ognjišta. To mi je sasvim dovoljno slavlja. A onda opet, gledaš kako neki ostaju bez svojih najmilijih baš na Badnjak, i znaš da im više nikada ništa neće biti isto kao prije na taj dan, i sve ostale...jedan dan se veseliš, drugi dan te nema...nije lako to prihvatiti. Zato sam zahvalna na tome da su mi najbliži živi i zdravi, i svjesnija krhkosti života.

ludabluna @ 08:30 |Komentiraj | Komentari: 11 | Prikaži komentare
petak, prosinac 17, 2010


ludabluna @ 08:10 |Komentiraj | Komentari: 14 | Prikaži komentare
srijeda, prosinac 15, 2010
U nedjelju smo vratili Kalu prijašnjim udomiteljima. Dva dana nakon što smo je donijeli i ja i mama smo se osule crvenim flekovima. Mala ljepotica nam je donijela mikrosporozu- gljivično kožno oboljenje, potencijalno opasno i za dijete koje čuvam. Pošto nismo imale uvjete za liječenje mace (stavljanje mace u karantenu u stanu od 38 kvadrata) vratili smo je starim udomiteljima. Tek nakon što smo se zarazili saznali smo da je maca prije 3 mjeseca bila liječena od mikrosporoze...ali očito ne i izliječena.

A taman smo se bili priviknuli na malu ljepoticu, i ona na nas...fali mi, tužna sam, a sad još i mene na forumu.hr, točnije Plavoj šapi gdje sam i odlučila udomiti oglašenu macu, optužuju da sam ja nju zarazila gljivicama!?, uzela zdravu macu i vratila zaraženu, da sam loš udomitelj...cure si peru savjest ocrnjujući mene. Ako vam se da, bacite oko.

To još nisam doživjela, a niti u ludilu nisam očekivala. Sva sreća da je mali Julijan dobrog imuniteta i da ništa nije pokupio od mene ovih dana...radila sam u kirurškim rukavicama.

Eto kako mi se vlastita dobrota obila o glavu.

ludabluna @ 07:46 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
subota, prosinac 4, 2010
Kao što sam i napisala u prethodnom postu...maca i snijeg...i bi tako!

Udomila sam jednu mladu trobojnu ljepoticu staru 6 mjeseci, vrlo mazastu, živu i zaigranu. Stigla je u srijedu, i već prvu noć je upoznala cijeli stan. Zove se Kala i već je postala glavni harambaša. Brije po stanu sve u šesnaest, a najfascinantnija joj je kupaona jer je lavabo tako ugodan, okrugao i baš fini za ležati u njemu. I gledanje kroz prozor je isto doživljaj...pošto smo na trećem katu, ima dobar pregled stvari, drveće koje se njiše na vjetru, ptičice u letu - sve je to jako interesantno.

A snijeg? Pa dobro, neka ga...tako i treba biti u ovo doba godine. Cijelo vrijeme imam osjećaj da sam upala u onu zimsku Breugelovu sliku. Lijepo je, volim te sive i crno-bijele nijanse prirode. Baš umirujuće.

ludabluna @ 09:51 |Komentiraj | Komentari: 21 | Prikaži komentare
 
Index.hr
Nema zapisa.